Спомняте ли си как някога ходехме до кварталната библиотека да си вземем книга с картинки и малко букви, а докато стигнем до вкъщи, вече я бяхме прочели? И нямахме търпение пак да се върнем да разглеждаме и избираме сред книгите там?

Идеята на Играчкотека се роди именно от една носталгия по времето, когато имахме малко, взимахме назаем, разменяхме с приятелите и пазехме. Играчки под наем може да звучи абсурдно и ненужно, но вярвам, че и Вие искате да спрете да харчите пари за играчки, които после се чудите къде да сложите, тъй като вече са омръзнали на малчуганите.

Вярвам, че нашите деца са като нас, макар и по-добра и по-модерна версия. Днес по-рядко ходят в библиотеката, а по-често в мола, искат и получават играчки и вещи, но всъщност имат нужда от време, внимание и обич.

Нека ги научим да пазят, да оценяват това, което имат, да споделят и да бъдат отговорни. Защото нека бъдем честни – кой, ако не те, ще направи и нашия свят по-добър?

Благодаря за Вашия интерес към Играчкотека! Това е един проект, създаден с много ентусиазъм и мисъл, че днешните деца заслужават повече игри, имат нужда от повече емоции, опит, преживявания, отколкото от натрупани вещи вкъщи!

Благодаря Ви за доверието!

Силвия


%d блогъра харесват това: